Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Open Coffee Thessaloniki LXXI, Δευτέρα 5 Μαρτίου

Η 71η συνάντηση του Open Coffee στη Θεσσαλονίκη ανατρέπει τον μύθο πως η εύρεση χρηματοδότησης από επενδυτές είναι η προϋπόθεση για την υλοποίηση της ιδέας τους στο χώρο της τεχνολογίας.
5 founders παρουσιάζουν πως κατάφεραν να ξεκινήσουν και να μεγαλώσουν τις εταιρείες τους από τη Θεσσαλονίκη. Τις σύντομες παρουσιάσεις των εταιρειών τους θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
  • Ο Κώστας Μάλαμας, συνιδρυτής και CEO, θα παρουσιάσει την Veltio, τη μεγαλύτερη συμβουλευτική εταιρεία για Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων στο χώρο του λιανικού εμπορίου παγκοσμίως.  Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και με πάνω από 120 προγραμματιστές, μηχανικούς, αναλυτές και ερευνητές στην πόλη σήμερα, η Veltio αναπτύσσεται συνεχώς συνεργαζόμενη με τις μεγαλύτερες και γνωστότερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στον κόσμο.
  • Ο Πάτροκλος Αργυρούδης συνιδρυτής και διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας CENSUS η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και ειδικεύεται σε θέματα εντοπισμού κενών ασφαλείας σε υποδομές και λογισμικό, σε θέματα ανάπτυξης εφαρμοσμένης κρυπτογραφίας και σε πληθώρα εξειδικευμένων υπηρεσιών ασφάλειας  όπως security testing, secure software development, specialized trainings, mobile and web application security assessment.
  • Ο Απόστολος Κρητικός, συνιδρυτής και CTO, θα παρουσιάσει την Social Mind, ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο digital marketing agency που προσπαθεί να συνδυάσει αποτελεσματικά λύσεις e-commerce, content marketing και digital advertising σε μία ενοποιημένη υπηρεσία.
  • Ο Νίκος Παπανώτας είναι ιδρυτής του Geekbot, ενός εργαλείου που βοηθάει ομάδες να οργανωθούν μέσα απο την διενέργεια standup meetings στο Slack.
  • Ο Κωνσταντίνος Στρουμπάκης είναι ιδρυτής και CEO της Apifon. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 και η ομάδα της σήμερα ξεπερνάει τα 40 άτομα. Η πλατφόρμα λογισμικού της Apifon επιτρέπει σε επιχειρήσεις B2C να αυτοματοποιήσουν την επικοινωνία με τους πελάτες τους μέσω mobile messaging όπως SMS, RCS, Viber και email.
Διαδικαστικά:
  • Μαζευόμαστε στις 19:30, στο γνωστό φιλικό και καθιερωμένα ανεπίσημο κλίμα για νέες γνωριμίες κι ανταλλαγή απόψεων γύρω από κοινά θέματα ενδιαφέροντος νέων και δραστήριων ατόμων.
  • Οι παρουσιάσεις, συνοδευόμενες από σύντομο Q&A ξεκινούν στις 20:00 στον Πολυχώρο WE.
  • Μετά τις παρουσιάσεις παραμένουμε στον χώρο για ποτά και χαλαρή δικτύωση.
  • Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο, επιβαρύνεστε μόνον με ό,τι καταναλώσετε.
http://opencoffee.gr