Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Φοιτητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου για την Επιχειρηματικότητα

Η «Καθημερινή», σε συνεργασία με έξι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει φοιτητικό διαγωνισμό δοκιμίου με θέμα «Επιχειρώντας στην Ελλάδα». 

Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, καλούνται να γράψουν ένα κείμενο έως 850 λέξεις, με τη μορφή άρθρου εφημερίδας, απαντώντας σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ερωτήσεις:
  • Σε ποιον επιχειρηματικό κλάδο υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα και γιατί;
  • Πόσο έχει αλλάξει η στάση της κοινής γνώμης για την επιχειρηματικότητα στα χρόνια της κρίσης;
  • Ποια είναι τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και πώς θα μπορούσαν να ξεπεραστούν;
  • Ποια πρόσφατη ελληνική επιχειρηματική επιτυχία σας έχει εμπνεύσει και γιατί;
Σε καθένα από τα πανεπιστήμια, μια τριμελής επιτροπή θα επιλέξει τα τέσσερα καλύτερα δοκίμια από το οικείο Ίδρυμα (τουλάχιστον ένα εκ των οποίων πρέπει να είναι προπτυχιακού φοιτητή/-τριας). Στη συνέχεια, η «Καθημερινή», σε συνεργασία με ένα μέλος των τριμελών επιτροπών, θα επιλέξει μεταξύ αυτών ένα δοκίμιο από κάθε πανεπιστήμιο. Οι νικητές/-τριες θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα. Το καλύτερο δοκίμιο όλων θα δημοσιευθεί στο κυριακάτικο φύλλο.

Για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το συντονισμό έχει αναλάβει το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με επιστημονικά υπεύθυνη την Καθηγήτρια Κατερίνα Κ. Σαρρή. Για να συμμετέχεις στον διαγωνισμό αρκεί να στείλεις το άρθρο σου έως τις 10/1 (τελική ημερομηνία) στο e-mail: entrepreneurshiplab@uom.edu.gr, βάζοντας ως τίτλο του e-mail: Για τον διαγωνισμό δοκιμίου Καθημερινή. 
Μην ξεχάσεις να γράψεις το ονοματεπώνυμο σου, την ιδιότητα (προπτυχιακό/μεταπτυχιακό), το εξάμηνο σπουδών και το Τμήμα (και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην περίπτωση των μεταπτυχιακών φοιτητών).


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Έναρξη: Φεβρουάριος 2018.
Διάρκεια Σπουδών: Τρία εξάμηνα.
Υποβολή αιτήσεων: έως 22/01/2018.
Πληροφορίες εδώ...