Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση με θέμα “StartUp: Δημιουργώντας και Χρηματοδοτώντας μια Νεοφυή Επιχείρηση”, 16/12/2015, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «StartUp: Δημιουργώντας και Χρηματοδοτώντας μια Νεοφυή Επιχείρηση», την Τετάρτη 16/12/2015 και ώρα 19:00-21:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων στο Αμφιθέατρο 14 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας startup και το ρίσκο που αυτό συνεπάγεται, οι αιτίες αποτυχίας και πώς μαθαίνουμε από αυτές, ενώ θα εξηγηθεί και το φαινόμενο της «κοιλάδας του θανάτου» (valley of death). Επίσης, θα παρουσιαστούν οι μορφές χρηματοδότησης και υποστήριξης των startups (FFF, Crowdfunding, Venture Capitals κλπ.) με ιδιαίτερη έμφαση στους Business Angels, καθώς και οι τρόποι υλοποίησης της ιδέας/έργου μιας startup, σε σύνδεση με τις απαιτήσεις τις ομάδας, της αγοράς αλλά και των επενδυτών. Τέλος, θα αναλυθεί η σημασία και ο ρόλος του συμβούλου στην καθοδήγηση και στον σωστό σχεδιασμό μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω των επικείμενων προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.

Ομιλίες
 • Starting up! Do you have what it takes? 
  Νικόλαος Τσονιώτης, Ιδιοκτήτης και Τεχνικός Διευθυντής της ENISTEC, Serial Entrepreneur και συντονιστής του group SKG Startupers.
 • StartUps: Από την ιδέα στην άντληση κεφαλαίων 
  Αργύρης Σπυρίδης, Co-Founder/Director του Innovation Farm, Business Coach των StageOne & StageTwo Accelerators.
 • Reach the Rich 
  Μαρία Κούρα, Aπόφοιτος Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα, Στέλεχος του τμήματος Innovation Management & Funding της Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε.
 • Σχεδιάζοντας σωστά ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα 
  Κλεόβουλος Αλεξιάδης, Γενικός Διευθυντής Alpha Plan Consultants, Πρόεδρος Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥΣΕΠ).
 • Δυνατότητες χρηματοδότησης startups μέσω του νέου ΕΣΠΑ 
  Γιάννης Νάνος, Πληροφορικός-Οικονομολόγος, Συνεργάτης Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα.
Χαιρετισμοί
 • Σουμπενιώτης Δημήτρης 
  Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • Ελευθεριάδης Ιορδάνης 
  Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.