Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός “INNOAPPS Hackathon”

Το "InnoApps Hackathon" είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέους προγραμματιστές, ώστε να δημιουργήσουν έξυπνες εφαρμογές και να διευκολύνουν τον κόσμο γύρω τους! Το θέμα του InnoApps EU-China Hackathon είναι η δημιουργία εφαρμογών για έξυπνες πόλεις, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τις πιο συνηθισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι κινέζικες πόλεις.

Οι πόλεις είναι περίπλοκα και ζωντανά συστήματα, μπορούμε να τις παρομοιάσουμε ως έναν ζωντανό οργανισμό με πάρα πολλά κύτταρα. Το θέμα του InnoApps EU-China Hackathon είναι η δημιουργία εφαρμογών για έξυπνες πόλεις, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τις πιο συνηθισμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι κινέζικες πόλεις.
Όπως επιβεβαιώνει και η Huawei και το European Young Innovators Forum, το InnoApps Hackathon σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το 100% της δυναμικής σας. Προσφέροντας μακροπρόθεσμη εμπορική στήριξη και mentoring, το InnoApps είναι κάτι παραπάνω από απλώς άλλον έναν διαγωνισμό έξυπνων εφαρμογών.

Χρονοδιάγραμμα
Το InnoApps Hackathon χωρίζεται σε 3 στάδια και μόνο όσοι επιλεχθούν μπορούν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
  • 10 Μαΐου – 9 Νοεμβρίου 2014: Πρώτη Φάση. Κάντε την αίτησή σας μέχρι 9 Νοεμβρίου υποβάλλοντας την φόρμα συμμετοχής.
  • 10-16 Νοεμβρίου: Θα γίνει η αξιολόγηση των λαμβανόμενων αιτήσεων και θα σταλούν οι προσκλήσεις σε όσους προχωρούν στην δεύτερη φάση.
  • 17 Νοεμβρίου–14 Δεκεμβρίου: Δεύτερη Φάση. Οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν για να παρουσιάσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και τις ιδέες τους μέσα σε ένα ομαδικό εικονικό περιβάλλον. Οι συντονιστές θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες των 2. Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου οι ομάδες πρέπει να υποβάλλουν μια παρουσίαση της ιδέας τους και ένα σχέδιο εργασίας.
  • 14–19 Δεκεμβρίου: Οι 6 ομάδες που περνούν στην επόμενη φάση θα έχουν ενημερωθεί μέχρι τις 20 Δεκέμβρη.
  • 20 Δεκέμβρη–31 Ιανουαρίου 2015: Τρίτη Φάση. Οι ομάδες – φιναλίστ θα συνεχίσουν την ανάπτυξη των εφαρμογών τους. Θα υπάρχει On-line mentoring για απάντηση οποιονδήποτε τεχνικών ερωτήσεων.
  • Αρχές Φεβρουαρίου 2015: Οι ομάδες- φιναλίστ θα συμμετάσχουν σε ένα διήμερο hackathon στις Βρυξέλλες. Την Τρίτη ημέρα θα κάνουν pitch των εφαρμογών τους στην κριτική επιτροπή στον τελικό του InnoApps.
  • Μετά τον Φεβρουάριο 2015: Οι νικητές θα λάβουν business mentorship, έτσι ώστε να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την εμπορική χρήση της εφαρμογής τους.
Πηγή: epixeiro.gr