Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα ενημέρωσης Erasmus+ / κινητικότητα φοιτητών για σπουδές

Στις 27/02/2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων (1ος όροφος, απέναντι από το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων) θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα για το πρόγραμμα ERASMUS+/Κινητικότητα φοιτητών για σπουδές. Η μετακίνηση των φοιτητών σε άλλες χώρες και η έκθεσή τους σε άλλες κουλτούρες όχι μόνο εμπλουτίζει τη φοιτητική τους εμπειρία, αλλά συγχρόνως τους προετοιμάζει για έναν κόσμο εργασίας που απαιτεί ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος;
Φοιτητές όλων των μορφών Ανώτατης Εκπαίδευσης, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών με αναπηρίες.
Η μετακίνηση μπορεί να γίνει σε συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού (http://compus.uom.gr/erasmus/?q=el/partner_institutions) για χρονικό διάστημα από 3 έως 12 μήνες.

Επισημαίνεται ότι το Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τα εξής Πανεπιστήμια:
  • Universität Duisburg-Essen, Γερμανία
  • Universitatea Din Craiova, Ρουμανία
με σκοπό τη μετακίνηση μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του MIS, για την εκπόνηση μέρους της Διπλωματικής Εργασίας ή της Διπλωματικής Διατριβής τους.

Οι αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα γίνουν από 27 Φεβρουαρίου 2014 έως 21 Μαρτίου 2014.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Εrasmus: http://compus.uom.gr/erasmus/