Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

6 υποτροφίες Πληροφορικής για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής προσφέρει το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ανακοινώνει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση υποτροφιών με στόχο την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικής και  ερευνητικής συνεργασίας του Ινστιτούτου με τα ακόλουθα Πανεπιστήμια:
  • Department of Computer Science and Engineering at the University of Texas at Arlington (UTA), ΗΠΑ (http://cse.uta.edu/)
  • Department of Computer Science at the University of Houston (UH), ΗΠΑ (http://www.cs.uh.edu/)
  • Department of Computer Science and Engineering at the University of North Texas (UNT), ΗΠΑ(http://www.cse.unt.edu)
  • Faculty of Computer Science at the Dalhousie University (DAL), Καναδάς (http://www.cs.dal.ca/)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ικανοποιούν τόσο τα κριτήρια υποψήφιου διδάκτορα του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", όσο και τα αντίστοιχα κριτήρια των ξένων Πανεπιστημίων. Η διδακτορική έρευνα θα εκπονείται σύμφωνα με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα σε κάθε ένα από τα Ιδρύματα. Το πρόγραμμα προβλέπει παραμονή τουλάχιστον 18 μηνών στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά την κάλυψη έξι (6) θέσεων (2 στο UTA, 1 στο UH, 2 στο UNT, 1 στο DAL) στις ακόλουθες ερευνητικές περιοχές.  Για κάθε θέση δίνονται τα Πανεπιστήμια που ενδιαφέρονται για τη θέση αυτή, ο υπεύθυνος Ερευνητής του ΙΠ&Τ για επιπλέον πληροφορίες για το αντικείμενο της θέσης. Επίσης δίνονται τα στοιχεία επικοινωνίας για τους υπεύθυνους Καθηγητές για κάθε Πανεπιστήμιο.
Στο διαγωνισμό δύνανται να συμμετάσχουν:
  • κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου ή πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Τμημάτων 5ετούς φοίτησης, του εσωτερικού ή ισοτίμων του εξωτερικού, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ,
  • φοιτητές Πολυτεχνικών Τμημάτων 5ετούς φοίτησης, που πρόκειται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έως τον Ιούνιο 2014,
  • μεταπτυχιακοί φοιτητές, που πρόκειται να ολοκληρώσουν το μεταπτυχιακό τους έως τον Ιούνιο 2014.
Η υποτροφία είναι για ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα τρία έτη.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων μαζί με μια φωτογραφία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται έως και τις 8/11/2013.

Περισσότερα εδώ…