Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για απασχόληση πτυχιούχων

Ένα νέο πρόγραμμα βάση του οποίου θα επιδοτείται το 50% του μισθού νέων πτυχιούχων προβλέπει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο αναμένεται να επισημοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες και έχει σκοπό να αποτρέψει την φυγή νέων πτυχιούχων στο εξωτερικό.
Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο φύλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ενώ στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης 6.000 άνεργων επιστημόνων, κατόχων πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή/και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ηλικίας έως 39 ετών, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.
Οι επιχειρήσεις που μπορούν αν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι από τους κλάδους βιομηχανίας-μεταποίησης, πληροφορική & επικοινωνίες, και logistics, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν και από άλλους κλάδους φτάνει οι υπό δημιουργία θέσεις εργασίας να αφορούν ειδικότητες πληροφορικής.
Στόχος του ΟΑΕΔ είναι να δώσει την δυνατότητα να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας νέοι επιστήμονες πληροφορικής, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η έξοδος τους από τη χώρα.
Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψης του. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο ως εξής:
  • 600 ευρώ μηνιαίως (δηλαδή μισθός 1.200) για κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • 700 ευρώ μηνιαίως (δηλαδή μισθός 1.400) για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
  • 800 ευρώ μηνιαίως (δηλαδή μισθός 1.600) για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών.
Περισσότερα εδώ…