Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ενημερωτική ημερίδα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ακοής, ΠΑ.ΜΑΚ.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ακοής, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα iCARE σε συνεργασία με την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Βαρηκοΐα του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών και το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα στις 3 Μαρτίου, 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η εκδήλωση η οποία απευθύνεται ιδιαίτερα σε όλους τους φοιτητές του ΠΑΜΑΚ αλλά και στο προσωπικό και είναι ανοικτή προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Σκοπός είναι η ενημέρωση για την πρόληψη διατήρησης της ακοής στη νέα γενιά καθώς και μέτρα πρόληψης από την έκθεση στη μουσική, είτε ζωντανής είτε μέσω χρήσης συσκευών με ακουστικά iPods, MP3.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίλεκτοι έλληνες και ξένοι ομιλητές, μέλη των ανωτέρω φορέων, λογοπεδικοί και ΩΡΛ-ακοολόγοι, από τις Πανεπιστημιακές ΩΡΛ κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και του Αττικού Αθηνών, καθώς επίσης και επισκέπτες Erasmus από το LMU Moνάχου, οι οποίοι με ιδιαίτερη προθυμία υποστηρίζουν τη δράση αυτή!
Η ενημέρωση θα είναι διαδραστική, ενώ θα διενεργηθεί δωρεάν ανιχνευτικός έλεγχος ακοής σε ιδιαίτερο χώρο για όσα άτομα (με προτεραιότητα φοιτητές) επιθυμούν να ελέγξουν την ακοή τους.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες.