Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Επίσκεψη στον όμιλο TITAN Α.Ε.

Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «9ο Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή», στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή (και) Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS).
Αρχικά έγινε μία παρουσίαση της εταιρίας και παρουσίαση των αρχών βιώσιμης ανάπτυξής της (όραμα, περιβαλλοντική ανάπτυξη, αειφόρος δόμηση, αποκατάσταση λατομείων κλπ), ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήχθη από την McKinsey & Company και έχει ως τίτλο: «Από την εκπαίδευση στην απασχόληση».
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις εταιριών-επιχειρηματικών ιδεών, καθώς και ομιλία του Διευθυντή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος σχετικά για την επιχειρηματικότητα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο και ειδικά στο κέντρο ελέγχου του εργοστασίου και στο χημείο (ρομποτικός  μηχανισμός). Μετά το γεύμα, ακολούθησαν ομιλίες σχετικά με τη συγγραφή βιογραφικού σημειώματος και τις ερωτήσεις που μπορεί να τεθούν σε μια συνέντευξη, καθώς και συμβουλές για τεχνικές αναζήτησης εργασίας αλλά και τη σωστή χρήση του LinkedIn και των Social Media.
Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή και ζεστή φιλοξενία όλων των ανθρώπων του ομίλου ΤΙΤΑΝ, καθώς και η προθυμία με την οποία απάντησαν όλοι οι ομιλητές στα πολλά ερωτήματα που τους τέθηκαν.
Εκ μέρους των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα που συμμετείχαν στην επίσκεψη-εκδήλωση, τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Φωτογραφίες εκδήλωσης-επίσκεψης στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ