Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία»

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης προγράμματος προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία». Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία, ενώ ο αριθμός των ωφελουμένων θα ανέλθει συνολικά στα 2.000 άτομα.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τοµείς της οικονοµίας που ενσωµατώνουν την καινοτοµία.
Καινοτοµία ορίζεται ως «η εφαρµοσµένη χρήση της γνώσης µε σκοπό την παραγωγή ή/και παροχή νέων ή ουσιαστικά βελτιωµένων προϊόντων, διαδικασιών ή/και υπηρεσιών που βρίσκουν άµεσης παραγωγικής, χρηστικής ή/και εµπορικής εφαρµογής».
Εναλλακτικά µπορεί να ορισθεί ότι η καινοτοµία συνίσταται στην παραγωγή, την αφοµοίωση και την εκµετάλλευση µε επιτυχία των νέων επιτευγµάτων ή ιδεών στον οικονοµικό και κοινωνικό τοµέα.
Μια Καινοτόµα ∆ράση µπορεί να είναι ριζοσπαστική ή σταδιακή (ανάλογα µε τις αλλαγές σε υφιστάµενες λειτουργίες µιας επιχείρησης) και µπορεί να αναφέρεται σε ένα νέο προϊόν ή µια νέα υπηρεσία, στους τρόπους παραγωγής τους ή στην τεχνολογία που χρησιµοποιείται, όπως και στην διοικητική δοµή ενός οργανισµού (εσωτερικά ή εξωτερικά σε σχέση µε τους πελάτες ή καταναλωτές).
Ενδεικτικά αναφέρονται: οι νέες µέθοδοι στην παρασκευή τελικών και άλλων προϊόντων / υπηρεσιών µε νέες πρώτες ύλες, η χρήση νέων φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, τα προϊόντα βιοτεχνολογίας, οι τεχνολογίες αισθητήρων, τα προϊόντα για την παροχή προστασίας του χρήστη, τα νέα είδη υπηρεσιών πιστοποίησης, ο ψηφιακός χειρισµός προϊόντων, οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι, οι υπηρεσίες βιοµηχανικού σχεδιασµού πρωτότυπου προϊόντος / διεργασίας / παροχής υπηρεσίας, η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξοµοίωσης και µοντελοποίησης, η παροχή νέων εφαρµογών και προγραµµάτων πολυµέσων, η εφαρµογή τηλεµατικής και ψηφιακών συστηµάτων µετάδοσης, κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες από τον ΟΑΕΔ εδώ…