Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Θέσεις Μεταπτυχιακών/Μεταδιδακτορικών Ερευνητών σε Big Data στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Το εργαστήριο SofNnet στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης προκηρύσσει 4 (τέσσερις) αμειβόμενες θέσεις Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτορικών Ερευνητών με έμφαση στην έρευνα σε Big Data, και πιο συγκεκριμένα:
  1. Κατανεμημένη ανάλυση και εξόρυξη δεδομένων σε περιβάλλοντα υπολογιστικών νεφών (Στα πλαίσια του LEADS EU project, www.leads-project.eu)
  2. Ανάλυση μεγάλων συλλογών και ροών δεδομένων από μοντέλα και μετρήσεις λειτουργίας του εγκεφάλου. (Στα πλαίσια του Human Brain Project, www.humanbrainproject.eu)
  3. Αποδοτική διαχείριση και ανάλυση κατανεμημένων ροών δεδομένων για complex event processing. (Στα πλαίσια του FERARI EU project -- έναρξη 2/2014.)
  4. Ελαστικές/προσαρμοζόμενες τεχνικές ανάλυσης μεγάλων ροών δεδομένων με συνδυασμό νέων software και hardware αρχιτεκτονικών (π.χ., FPGA supercomputers). (Στα πλαίσια του QualiMaster EU Project -- έναρξη 1/2014.)
Οι θέσεις θα είναι πλήρους απασχόλησης, με χρηματοδότηση από Ευρωπαικά ερευνητικά προγράμματα (όπως αναφέρεται πιο πάνω). Οι (μικτές) μηνιαίες απολαβές είναι διαπραγματεύσιμες, αλλά σε γενικές γραμμές θα κυμαίνονται στα 1.100-1.700 ευρώ για μεταπτυχιακούς και στα 2.100-2.700 ευρώ για μεταδιδακτορικούς (ανάλογα με την εμπειρία και αναμενόμενη συνεισφορά στα ερευνητικά έργα).
Απόφοιτοι με εξαιρετικά βιογραφικά με ή χωρίς Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ενθαρρύνονται να κάνουν αίτηση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε αυτή την εκδήλωση ενδιαφέροντος, στέλνοντας μία σύντομη έκθεση ενδιαφερόντων και βιογραφικό σημείωμα στα emails: minos@acm.org, papapetrou@softnet.tuc.gr