Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

1ος Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Καλαμαριά

Το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης  Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν» της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. και το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Καλαμαριάς με το Τμήμα Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν την έναρξη των εργασιών για τον 1ο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καλαμαριάς (Λεωφόρος Καραμανλή και Μακεδονίας), στις 13  Ιουνίου 2012 και ώρα 19.00

Στόχο της πρωτοβουλίας αυτής, αποτελεί η στήριξη της νεανικής -και όχι μόνο- δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας.
  • Η συμμετοχή στη δράση συνεπάγεται μία σειρά από πρακτικές ενέργειες όπως οι παρακάτω:
  • Κατάθεση περιγραφής της ιδέας κάθε ενδιαφερόμενου.
  • Αξιολόγηση του καινοτόμου χαρακτήρα και της δυνατότητάς της να εξελιχθεί σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμο προϊόν.
  • Ανάδειξη των τριάντα καλύτερων ιδεών, με βράβευση των τριών πρώτων.
  • Προσδιορισμός της επιχειρηματικής διάστασης της ιδέας, ανεξάρτητα από το φορέα εκμετάλλευσής της.
  • Ανάδειξη και υποστήριξη της επιχειρηματικής ικανότητας του φορέα της ιδέας (διάγνωση, κατάρτιση, προετοιμασία, ίδρυση).
  • Παρακολούθηση της πορείας της νέας επιχείρησης προκειμένου αυτή «να σταθεί στα πόδια» της.
  • Συνεχής επαφή και συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Κ.Ε.Δ.ΚΑ., καθώς και με το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης του Τμήματος  Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος θα εγγραφεί στο διαδικτυακό τόπο της Κ.Ε.Δ.ΚΑ. (www.kedka.gr) και θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
- Παρουσίαση του συνεργατικού σχήματος του διαγωνισμού.
- Παρουσίαση του διαγωνισμού (όροι, διαδικασίες, βράβευση, υλοποίηση).
- Στόχοι της πρωτοβουλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Στήριξης και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Επιχειρείν», στο τηλέφωνο 2310 472 890 κ. Βολτέρα Γεράσιμο, καθώς και  στο e-mail epixeirein@kedka.gr.

Η κατάθεση των προτάσεων μπορεί να γίνει είτε με e-mail (epixeirein@kedka.gr και eparkia@kedka.gr), είτε με την αποστολή τους εντός σφραγισμένου φακέλου, με την υπόδειξη «Για το διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας», στη διεύθυνση: Αγίου Νικολάου και Μικρουλέα, Καλαμαριά Τ.Κ. 55 132,  Κ.Ε.Δ.ΚΑ., τηλέφωνο 2310 455 988, υπόψη κ. Τουμπάνου Αντώνη.